Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Березівській ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області проводяться зустрічі з платниками податків щодо функціонування та використання мобільного застосунку «Моя податкова»

, опубліковано 30 вересня 2024 о 15:08

Березівська ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області проводить зустрічі з платниками податків, де в ході зустрічей розглядаються актуальні питання щодо функціонування та використання мобільного застосунку «Моя податкова»,  зокрема, про доступні нові сервіси для ФОП у розділі  «Мої дані» та  «Послуги».

Фахівці інформують про можливість замовлення необхідних послуг для ведення власного бізнесу, зміни або розширення сфери діяльності через комплексну послугу е-Підприємець на порталі  Дія.

Також працівники акцентують увагу на зручності та доступності запроваджених ДПС України електронних сервісів, завдяки яким можна сформувати, перевірити й надіслати до контролюючих органів податкову звітність, дистанційно перевірити розрахунки із бюджетом, дізнатися про строки сплати податків, а також іншу корисну інформацію. 

Зокрема, платник податків стає користувачем електронного кабінету (http://cabinet.tax.gov.ua) та набуває право подавати звітність в електронній формі і вести листування засобами електронного зв'язку в електронній формі, після проходження в електронному кабінеті електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису. Єдиною підставою для відмови у проходженні електронної ідентифікації платника податків в електронному кабінеті є недійсність кваліфікованого електронного підпису такого платника податків, у тому числі, у зв'язку із закінченням строку дії відповідного сертифіката відкритого ключа.

Вхід до «Електронного кабінету» здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua , а також через вебпортал Державної податкової служби України https://tax.gov.ua. Щоб ним скористатися, немає потреби встановлювати додаткове програмне забезпечення, для цього достатньо лише застосувати електронний підпис, який можна отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

Мобільний застосунок «Моя податкова» завжди доповнюється новими можливостями відповідно до потреб платників податків.