Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Керівник Окнянської державної податкової інспекції взяв участь у нараді під головуванням заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Окнянської селищної ради Євгенія Ковтуна

, опубліковано 10 вересня 2024 о 09:55

Основними темами обговорення на нараді стало:

- відпрацювання переліку боржників, які мають заборгованість зі сплати податків та зборів, єдиного соціального внеску на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування (з запрошенням боржників) станом на 01.09.2024 року;

- надходження податків та зборів до бюджету громади.

У заході взяли участь заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Окнянської селищної ради Євгеній Ковтун, керівники структурних підрозділів Окнянської селищної ради, начальник Окнянської державної податкової інспекції Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Перішков, суб`єкти господарювання, які мають заборгованість до бюджету усіх рівнів та по єдиному соціальному внеску на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування .

Володимир Перішков наголосив на тому, що одним з шляхів наповнення бюджету є погашення заборгованості по податкам та зборам та зі сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування. При цьому висвітлено перелік боржників, які мають найбільші суми боргу. Було повідомлено про вжиті заходи по стягненню податкового боргу з боржників. Було розглянуто питання по суб`єктам господарювання, які не сплачують орендну плату за землю та податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, мінімальне податкове зобов'язання.

Керівником податкового органу, було повідомлено про відповідальність платників за порушення термінів сплати по податкам та зборам, по єдиному соціальному внеску на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування.

Було заслухано присутніх боржників, які повідомили про зобов`язання сплати заборгованість в найкоротші терміни.

Детальніше зупинилися на питанні своєчасної сплати податків та зборів, Зокрема, Володимир Перішков повідомив про запровадження мінімальної величини податкового зобов'язання з плати податків, зборів і платежів. Відповідно до п. 64 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України першим роком, за який визначається мінімальне податкове зобов’язання, був 2022 рік. Звернено увагу, що відповідно до п. 67 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу тимчасово, для розрахунку МПЗ за 2022 та 2023 податкові (звітні) роки коефіцієнт застосовується із значенням 0,04.

На даний час платникам надсилаються податкові повідомлення-рішення по нарахуванню плати за землю, податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, мінімального податкового зобов'язання.

Також було наголошено, що фахівцями Окнянської державної податкової інспекції систематично проводиться робота з боржниками: запрошуються до податкового органу для співбесіди щодо погашення поточної заборгованості та недопущення новоствореної, систематично проводиться робота в телефонному режимі з питань погашення податкового боргу. Допомогу в погашенні податкового боргу надають старостинські округи з якими налагоджену тісну співпрацю в даному напрямку.  

За результатами наради прийнято рішення щодо проведення зустрічей з платниками податків з метою роз’яснення основних положень законодавства в частині трудових відносин та своєчасної сплати податків та зборів.