Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Малиновській ДПІ відбулася "гаряча лінія” з актуальних податкових питань

, опубліковано 06 вересня 2024 о 09:30

У Центрі обслуговування платників Малиновської державної податкової інспекції Головного управління ДПС в Одеській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Актуальні питання застосування податкового законодавства».

Під час спілкування з платниками розповіли де розміщені реквізити рахунків для сплати податків, зборів, єдиного внеску та інших платежів до бюджету.

Було повідомлено, що своєчасне доведення платникам податків реквізитів рахунків для сплати податків, зборів та платежів, відкритих Державною казначейською службою України, відбувається шляхом їх розміщення в Центрах обслуговування платників податків, на вебпорталі відповідного територіального органу ДПС або на вебпорталі ДПС за посиланням: Головна/Рахунки для сплати платежів (https://tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/).

Також розповідалось, що  за принципами, визначеними п. 42 прим. 1.1 ст. 42 прим. 1 Податкового кодексу України зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) функціонує Електронний кабінет, який забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених ПКУ та іншими законами, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, та нормативно-правовими актами, прийнятими на підставі та на виконання ПКУ та інших законів, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, в тому числі, шляхом, зокрема, автоматизованого визначення рахунків для сплати податків, зборів, платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на поточну дату конкретного платника податків.

Під час заходу надходили питання щодо необхідності застосування реєстраторів розрахункових операцій при здійсненні готівкових розрахунків, застосування штрафних санкцій за порушення використання РРО/ПРРО.

Окрім того, платники податків цікавилися особливостями отримання податкової знижки: які терміни подання декларації для реалізації права на  податкову знижку, які категорії громадян можуть на неї претендувати тощо. 

Також, під час спілкування з платниками податків  була доведена інформація щодо  популяризації електронних  сервісів ДПС, а саме  застосунку «Моя податкова», простого і зручного інструмента для отримання електронних сервісів податкової служби. Його   можна завантажити  на телефони, як на платформі Android, так і iOS. 

На всі поставлені під час «гарячої лінії» питання були надані відповіді згідно  чинного законодавства.