Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч зі старостами Городненської сільської територіальної громади про особливості застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 30 серпня 2024 о 08:51

Болградська ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області повідомляє, що з метою інформування суб’єктів господарювання щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій відбулася робоча зустріч начальника Болградської державної податкової інспекції Головного управління ДПС в Одеській області Тетяни Маврової з начальником фінансового відділу та старостами Городненської сільської  територіальної громади,  начальником відділу фінансів Болградської РВА. 

Тетяна Маврова звернула увагу, що з 1 січня 2022 року є обов'язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки.

Також керівник проінформувала присутніх, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі - Закон № 3219), зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону № 3219.

Акцентували увагу, що відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями усі фізичні особи - підприємці зобов’язані подавати  до контролюючого органу повідомлення за ф. № 20-ОПП.

Крім того, керівник податкової інспекції під час бесіди звернула увагу щодо реквізитів рахунків для сплати податків, зборів та платежів, відкритих Державною казначейською службою України. Реквізити розміщені у Центрі обслуговування платників податкової інспекції, на вебпорталі ДПС, або на офіційному субсайті Головного управління ДПС в Одеській області.

Тетяна Маврова роз’яснила, що найбільш функціональним електронним сервісом ДПС є «Електронний кабінет платника податків», який забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом України та іншими законами, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи.

На завершення заходу сторони підкреслили важливість проведеного заходу, отримали відповіді на питання, а також тематичну друковану продукцію та домовились про розширення подальшої співпраці.