Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальник Балтської ДПІ взяла участь в засіданні круглого столу з обговорення питання щодо проблеми працевлаштування та безробіття в громадах

, опубліковано 16 серпня 2024 о 08:51

Начальник Балтської державної податкової інспекції Головного управління ДПС в Одеській області 14 серпня 2024 року Таміла Балинська взяла участь в засіданні круглого столу з обговорення питання щодо проблеми працевлаштування та безробіття в громадах. Захід був проведений з ініціативи медіаторів Проєкту Агенції «АБО» «Медіатори в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній України» (DG East) в конференц-залі публічної бібліотеки м. Балта.

У заході також взяли участь:

начальник Балтського відділу Подільської філії Одеського обласного центру зайнятості Алла Бузовська;

консультант роботодавців Балтського відділу Подільської філії Одеського обласного центру зайнятості Наталія Балагула;

начальник відділу економіки та інвестицій Балтської міської ради Олександр Мараєв;

помічниця юриста сектору Балтського бюро правничої допомоги Юлія Дунаєвська;

фізична особа-підприємець – Катерина Ґуральник;

журналісти-медіатори Людмила Шелих та Олександр Грамотін.

Метою заходу було зосередити увагу на актуальних проблемах працевлаштування та безробіття в громаді, сприяти популяризації державних програм підтримки зайнятості, обговорити можливості розв'язання проблем за участю різних зацікавлених сторін, а також представити успішні приклади та програми підтримки.

Основними питаннями обговорення стали  – послуги, що надаються службою зайнятості для працюючих та непрацюючих громадян, рекомендації для роботодавців, економічні ініціативи та стратегії щодо залучення інвестицій, які можуть знизити рівень безробіття, актуальні правові питання у сфері працевлаштування, позитивний досвід створення власного бізнесу, переваги та труднощі.

Начальник  Балтської державної податкової інспекції Головного управління ДПС в Одеській області  Таміла Балинська проінформувала присутніх щодо питань співпраці Державної податкової служби України та Державної служби України з питань праці в рамках виконання Національного плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці, виробничого травматизму, сприяння відновленню економіки ( інформаційна кампанія «Виходь на світло»),  податкової політики і стимулів для розвитку бізнесу,  вимоги законодавства в частині оформлення трудових відносин.

Очікуваний результат проведеного заходу  - створення партнерських відносин між різними учасниками процесу,  популяризація позитивного досвіду у сфері зайнятості, підвищення обізнаності громадськості про проблеми працевлаштування та безробіття,  важливість співпраці між державними установами, бізнесом і громадськістю для покращення ситуації з працевлаштуванням, рекомендації і ініціативи, які можуть бути реалізовані в громаді.

На завершення заходу його учасники підкреслили конструктивність обговорення, висловили задоволення від можливості обміну думками та ідеями. Зауважили, що співпраця між різними службами може суттєво вплинути на вирішення проблем безробіття, а також наголосили на важливості подальшого діалогу і підтримки з боку владних структур.