Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про реквізити рахунків для сплати податків, зборів та платежів розповіли у Болградській державної податкової інспекції Головного управління ДПС в Одеській області

, опубліковано 15 липня 2024 о 09:25

Податківці Болградської державної податкової інспекції Головного управління ДПС в Одеській області під час бесіди з платниками податків постійно надають інформації щодо реквізитів рахунків для сплати податків, зборів та платежів, відкритих Державною казначейською службою України. Реквізити розміщені у Центрі обслуговування платників податкової інспекції, на вебпорталі ДПС, або на офіційному субсайті Головного управління ДПС в Одеській області.

Також податківці роз’яснюють, що найбільш функціональним електронним сервісом ДПС є «Електронний кабінет платника податків» (далі – Електронний кабінет), який забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом України та іншими законами, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, у тому числі, шляхом автоматизованого визначення рахунків для сплати податків, зборів, платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на поточну дату конкретного платника податків.

У меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету платник податків має доступ до своїх особових рахунків із сплати податків, зборів та інших платежів. При зверненні до зазначеного меню відображається зведена інформація станом на момент звернення, що містить інформацію з кожного виду платежу, зокрема, бюджетний рахунок на поточну дату.

Для отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетом платник може скористатися Електронним кабінетом (cabinet.tax.gov.ua).

Меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету надає можливість платникам податків створити, підписати та надіслати запит щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за даними органів ДПС за формою «F/J1300204».

Для цього необхідно здійснити лише декілька кроків:

  1. Увійти до приватної частини Електронного кабінету.
  2. У меню «Заяви, запити для отримання інформації» обрати: Рік. Місяць.
  3. Обрати Запит на отримання витягу щодо стану розрахунків з бюджетом та цільовими фондами за даними органів ДПС (J/F1300204).
  4. Обрати контролюючий орган. Створити.
  5. Перевірити та Зберегти.
  6. Підписати та Надіслати.

Через певний час користувач отримує:

відповідь №1 (Квитанція №1, яка засвідчує факт і час отримання електронного документа),

відповідь №2 (Квитанція №2, Витяг щодо стану розрахунків з бюджетом та цільовими фондами за даними органів ДПС).

Отриманий Витяг можна переглянути та завантажити у режимі «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи».

Обирайте сучасний електронний формат взаємодії – економте час та ресурси!