Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Керівник Окнянської ДПІ взяв участь у нараді під головуванням заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Окнянської селищної ради Євгенія Ковтуна

, опубліковано 10 липня 2024 о 08:59

Окнянська ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області повідомляє, що основними темами обговорення на нараді стало:

- відпрацювання переліку боржників, які мають заборгованість зі сплати податків та зборів, єдиного соціального внеску на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування (з запрошенням боржників) станом на 01.07.2024 року;

- надходження податків та зборів до бюджету громади.

У заході взяли участь заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Окнянської селищної ради Євгеній Ковтун, керівники структурних підрозділів Окнянської селищної ради, начальник Окнянської державної податкової інспекції Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Перішков, суб`єкти господарювання, які мають заборгованість до бюджету усіх рівнів та по єдиному соціальному внеску на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування .

Володимир Перішков наголосив на тому, що одним з шляхів наповнення бюджету є погашення заборгованості по податкам та зборам та зі сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування. При цьому висвітлено перелік боржників, які мають найбільші суми боргу. Було повідомлено про вжиті заходи по стягненню податкового боргу з боржників.

За його словами, було повідомлено про відповідальність платників за порушення термінів сплати по податкам та зборам, по єдиному соціальному внеску на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування.

Було заслухано присутніх боржників, які повідомили про зобов`язання сплати заборгованість в найкоротші терміни.

Також було розглянуто питання по суб`єктам господарювання, які не сплачують орендну плату за землю та податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки . По даному питанню прийнято рішення щодо направлення листів до  служб відповідальних за даний напрямок роботи.

Детальніше, Володимир Перішков, зупинився на питанні своєчасної сплати податків та зборів, дотримання нарахування заробітної плати суб`єктами господарювання згідно вимог чинного законодавства, а саме не нижче розміру мінімальної заробітної плати. Наголосив що розмір мінімальної заробітної плати з 01 квітня 2024 року становить 8000,00 грн.

Також Володимир Перішков повідомив, що фахівцями Окнянської державної податкової інспекції систематично проводиться робота з боржниками: запрошуються до податкового органу для співбесіди щодо погашення поточної заборгованості та недопущення новоствореної, систематично проводиться робота в телефонному режимі з питань погашення податкового боргу. Допомогу в погашенні податкового боргу надають старотинські округи з якими налагоджену тісну співрацю в даному напрямку.

За результатами наради прийнято рішення щодо проведення зустрічей з платниками податків з метою роз’яснення основних положень законодавства в частині трудових відносин та своєчасної сплати податків та зборів.