Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Керівник Окнянської державної податкової інспекції Головного управління ДПС в Одеській області прийняв участь у зустрічі з керівництвом Окнянської селищної ради (ОТГ)

, опубліковано 24 червня 2024 о 09:36

Окнянська ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області повідомляє, що основною темою зустрічі стало: 

- налагодження координації роботи з Окнянською селищною радою;

- надходження податків та зборів до бюджету громади.

У заході прийняли участь Окнянський селищний голова Олег Бєлоус, заступник селищної голови з питань діяльності виконавчих органів Окнянської селищної ради Євгеній Ковтун, начальник відділу фінансів Окнянської селищної ради Ірина Паламарчук, начальник Окнянської державної податкової інспекції Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Перішков. 

Володимир Перішков висвітлив питання щодо плідної співпраці державної податкової служби з місцевою територіальною громадою. Завдяки налагодженим стосункам збільшуються надходження до бюджетів усіх рівнів. Начальником державної податкої інспекції наголошено, що на даний час проводиться робота по врученню податкових повідомлень-рішень по податку на нерохоме майно, відмінне від земельної ділянки за 2023 рік та плати за землю на 2024 рік. Присутнім роз`яснено хто є платниками даних податків та зборів,  що є об`єктом та базою оподаткування, а також надано відповіді на питання, які виникали під час зустрічі.

На дану зустріч було запрошено боржників по податкам та зборам, яким повідомлено про необхідність погашення податкового боргу та недопущення його в подальшому, що в свою чергу дасть додаткові надходження до бюджету. 

«З наближенням граничних термінів сплати по податку на нерохоме майно, відмінне від земельної ділянки та плати за землю, податку з доходів фізичних осіб та військового збору необхідно активізувати роботу старостинських округів серед населення по своєчасній сплаті податків та зборів. Адже надходження  податків та зборів суттєво збільшить доходи місцевого бюджету та покращить благоустрій територіальної громади», - зазначив податківець. 

Також Володимир Перішков повідомив, що фахівцями Окнянської державної податкової інспекції Головного управління ДПС в Одеській області проводиться масово-роз`яснювальна робота з платниками податків та зборів з даних питань, надаються реквізити по сплаті податків та зборів, приймаються заяви по уточненню податкових зобов`язань.

За результатами зустрічі прийнято рішення:

проведення зустрічей з старостами старостинських округів з доведенням до їх відома висвітлених питань даної зустрічі. 

запрошення боржників з метою проведення співбесіди щодо погашення податкового боргу.