Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця податківців з Окнянською територіальною громадою

, опубліковано 28 травня 2024 о 09:02

Начальник Окнянської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Перішков взяв участь у зустрічі представників державних органів з роботодавцями Окнянської громади з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Основними темами обговорення на нараді стало:

- зміни в трудовому законодавстві в преріод воєнного стану;

- відпрацювання переліку боржників, які мають заборгованість зі сплати податків та зборів, єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування (з запрошенням боржників) станом на 01.05.2024 року;

- надходження податків та зборів до бюджету громади.

Володимир Перішков ознайомив присутніх з діючим законодавством в податковій сфері. Наголосив на тому, що одним з шляхів наповнення бюджету є погашення заборгованості по податкам та зборам та зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. При цьому висвітлено перелік боржників, які мають найбільші суми боргу.

За його словами, було повідомлено про відповідальність платників за порушення термінів сплати по податкам та зборам, по єдиному соціальному внеску на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування.

Було заслухано присутніх боржників, які повідомили про зобов’язання сплати заборгованість в найкоротші терміни.

Детальніше, податківець зупинився на питанні дотримання нарахування заробітної плати суб’єктами господарювання згідно вимог чинного законодавства. Наголосив про збільшення розміру мінімальної плати: з 01 квітня 2024 року – 8000,00 гривень.

Також Володимир Перішков повідомив, що фахівцями податкової інспекції систематично проводиться робота з боржниками: запрошуються до податкового органу для співбесіди щодо погашення поточної заборгованості та недопущення новоствореної, систематично проводиться робота в телефонному режимі з питань погашення бору. Допомогу в погашенні податкового боргу надають старостинські округи з якими налагоджену тісну співпрацю в даному напрямку.

За результатами зустрічі прийнято рішення щодо проведення зустрічей з платниками податків з метою роз’яснення основних положень законодавства в частині трудових відносин та своєчасної сплати податків та зборів.