Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства та діяльність у правовому полі під час зустрічі в Болградській ДПІ

, опубліковано 25 квітня 2024 о 08:40

Днями в приміщенні Болградської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області області проведено зустріч начальника Болградської ДПІ Тетяни Маврової з платниками податків регіону щодо новацій податкового законодавства.

Учасники зустрічі обговорили зміни у законодавстві, а саме – застосування нових форм податкової звітності, зміни ставок податків для платників єдиного податку, особливості застосування РРО/ПРРО, дотримання роботодавцями законодавства про працю та уникнення неофіційних трудових відносин.

Податківець звернула увагу, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2023 року та пояснила, хто має право на податкову знижку, і які документи необхідно надати з податковою декларацією про майновий стан і доходи.

Також присутнім нагадали, що податкова служба надає можливість платникам податків і громадянам дистанційно, без візиту до контролюючого органу, формувати та подавати звітність, отримувати необхідну інформацію, довідки, консультації, виконувати податкові зобов’язання.

На сьогодні найпопулярнішим електронним сервісом Державної податкової служби є Електронний кабінет, функціонал якого постійно доповнюється новими можливостями відповідно до потреб платників податків та змін законодавства.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.