Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч податківців регіону з представниками Подільської міської ради

, опубліковано 07 березня 2024 о 15:53

Фахівці управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС в Одеській області провели зустріч з представниками Подільської міської ради щодо питань погашення податкового боргу платниками податків та збільшення надходжень до бюджету громади.

Присутнім повідомили, що відповідно до статті 59 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (із змінами), у разі, коли у платника податків виник податковий борг, контролюючий орган надсилає (вручає) йому податкову вимогу. Тому, саме з податкової вимоги платник податків має можливість дізнатися про факт виникнення грошового зобов’язання та права податкової застави, розмір податкового боргу, та можливі наслідки його непогашення в установлений строк.

Фахівці Головного управління ДПС в Одеській області проінформували представників Подільської міської ради щодо практики повідомлення платників податків про наявність у них боргів, які не перевищують 3060 грн, засобами телефонного зв’язку шляхом автодозвону та направлення листів-нагадувань на електронні поштові скриньки, де платнику буде повідомлено, що за ним обліковується податковий борг до зведеного бюджету, сукупний розмір якого перебуває в діапазонах: від 0,01 грн до 100,00 грн, від 100,01 грн до 1000,00 грн, від 1000,01 грн до 3060 гривень.

Своєчасно сплачені податки та погашені борги наразі є важливими, як ніколи. З цією метою Головним управлінням ДПС в Одеській області постійно вживаються заходи щодо погашення заборгованості зі сплати платниками податків боргів.