Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові зміни та електронні сервіси під час зустрічі з керівництвом Лиманської селищної територіальної громади

, опубліковано 07 лютого 2024 о 12:19

Начальник Роздільнянської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Наталія Козовякіна провела особисту зустріч з керівником Лиманської селищної територіальної громади Роздільнянського району Віктором Баклановим  з питань змін в законодавстві.

Наталія Козовякіна ознайомила присутніх зі змінами в податковому законодавстві, а саме: довів до присутніх, що з 01 січня 2024 року діє оновлена форма декларації про майновий стан і доходи, основні випадки подання декларації, нюанси заповнення та яким чином подається податкова декларація про майновий стан і доходи.

Податківець нагадала суб’єктам господарювання про необхідність застосування РРО/ПРРО, що умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО/ПРРО в контролюючому органі. Для цього необхідно подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі. Обробка поданих заяв здійснюється автоматично засобами інформаційно-комунікаційної системи ДПС. Про результат обробки заяви, реєстрацію РРО/ПРРО суб’єкту господарювання повідомляється у Електронному кабінеті.

Також учасникам заходу розповіли про зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем – мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС. Посадовець наголосила, що застосунок «Моя податкова» можна завантажити на телефони, як на платформі Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=my.tax.gov.ua), так і iOS (https://t1p.de/lgu5a).

«Моя податкова» – простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем.