Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування РРО/ПРРО йшлося під час зустрічі

, опубліковано 29 серпня 2023 о 15:05

Днями заступник начальника Ізмаїльської ДПІ ГУ ДПС в Одеській області Лариса Подобна провела робочу зустріч із першим заступником Саф’янівського сільського голови Петром Хаджиковим, начальником фінансового управління Саф’янівської сільської ради Мариною Стоіловою та начальником відділу доходів Саф’янівської сільської ради Раїсою Молокус.

Під час зустрічі податківці розповіли про зміни внесені Законом України від 30.06.2023 року №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей у період дії воєнного стану». Ці зміни відновлюють довоєнний стан системи оподаткування. А саме, застосування РРО/ПРРО фізичними особами–підприємцями - платниками єдиного податку ІІ-ІV груп згідно з вимогами Податкового кодексу України з 1 січня 2022 року при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходів.

Лариса Подобна звернула увагу на те, що спрощенці І групи (річний дохід до 167 МЗП), спрощенці інших груп, які здійснюють діяльність з роздрібного продажу в селах, за певних умов, та при розрахунках, здійснених з використанням реквізитів поточних рахунків, відкритих в установах банків, РРО/ПРРО не застосовують.

Співрозмовників було проінформовано про переваги застосування ПРРО, зауважуючи на тому, що підприємці можуть використовувати також і класичний РРО – у платника є право вибору. Також було повідомлено про переваги програмного забезпечення (ПРРО) від ДПС, посилання на яке розміщено на вебсайті податкової служби, про порядок його встановлення та реєстрації. Була надана друкована продукція з цього питання для ознайомлення платників податків.