Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відповіді на актуальні питання застосування РРО/ПРРО: «гаряча лінія» в Білгород-Дністровській ДПІ

, опубліковано 04 липня 2023 о 09:20

Під час чергового телефонного сеансу «гаряча лінія» щодо актуальних запитань платників податків відповідала старший державний інспектор Білгород-Дністровської державної податкової інспекції Головного управління ДПС в Одеській області Марина Копилова.

Питання:  Чи можна заяву про реєстрацію ПРРО подати через ЄВПЕЗ?

Відповідь: Заява про реєстрацію ПРРО може бути подана через Електронний кабінет, Єдине вікно подання електронної звітності, засобами іншого програмного забезпечення, наявного у суб’єкта господарювання.

Питання: Яка послідовність дій має бути здійснена суб’єктом господарювання для реєстрації ПРРО?

Відповідь: Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган шляхом подання  форми № 20-ОПП.

Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі заяви, що подається до ДПС у електронному вигляді за формою № 1-ПРРО (J1316604/F1316604).

Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Про сертифікати електронних підписів та/або печаток, що будуть використовуватись для ПРРО, суб’єкт господарювання повідомляє шляхом подання повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО за формою № 5-ПРРО (J/F1391802).

Питання:  Як пов’язуються між собою ПРРО, господарські одиниці та касири?

Відповідь: ПРРО реєструється суб’єктом господарювання на окрему господарську одиницю реквізити якої зазначаються у розрахунковому документі (чеку). Особи, дані щодо сертифікатів кваліфікованих/удосконалених електронних підписів яких внесено до Реєстру програмних РРО на підставі повідомлення за формою № 5-ПРРО, поданого суб’єктом господарювання, можуть проводити розрахункові операції у різний час (різні зміни) на різних ПРРО, що можуть бути розміщені на різних господарських об’єктах.