Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову амністію під час зустрічі в Київській ДПІ

, опубліковано 07 листопада 2022 о 10:37

Спеціалістами Київської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області проведено зустріч з платниками податків щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування. Зокрема, було розглянуто питання щодо можливості повернути надміру сплачену суму збору з одноразового декларування.

Так, відповідно до Податкового кодексу України (далі – ПКУ) одноразова (спеціальна) добровільна декларація (далі – Декларація) підлягає камеральній перевірці, яку контролюючий орган проводить протягом 60 календарних днів, що наступають за днем подання йому відповідної Декларації.

У разі виявлення контролюючим органом за результатами камеральної перевірки Декларації арифметичні помилки, що призвела до недоплати суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, декларант зобов`язаний сплатити суму такої недоплати протягом 10 календарних днів з дня отримання відповідного повідомлення за довільною формою контролюючого органу, та подати уточнюючу Декларацію протягом 20 календарних днів з дня отримання такого повідомлення.

У разі подання декларантом уточнюючої Декларації якщо сума Збору, визначена в уточнюючій Декларації, є меншою за суму Збору, сплачену на підставі попередньо поданої декларації, повернення надміру сплаченої суми Збору здійснюється у порядку визначеному ПКУ.

Також, обов’язковою умовою для здійснення повернення сум грошового зобов’язання та пені є подання платником податків заяви про таке повернення (крім повернення надміру утриманих (сплачених) сум податку з доходів фізичних осіб, які повертаються контролюючим органом на підставі поданої платником податків поданої декларації про майновий стан і доходи за звітний календарний рік за результатами проведення перерахунку його загального річного оподатковуваного доходу протягом 1095 днів для виникнення помилково та/або надміру сплаченої суми та/або пені.