Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар з питань легалізації заробітної плати в Ананьївській ОТГ

, опубліковано 02 листопада 2022 о 10:16

На базі  Ананьївської районної філії Одеського обласного центру зайнятості проведено семінар для роботодавців міста Ананьєва  та Ананьївської ОТГ на тему: «Легалізація зайнятості та заробітної плати працівників. Зміни які відбулись у законодавстві про зайнятість, трудовому, податковому  законодавстві, та в законодавстві з питань охорони праці». Захід відбувся за участі головного державного інспектора відділу з питань праці та заробітної плати Управління з питань праці Головного управління Держпраці в Одеській області Тетяни Лисої, головного державного інспектора Подільського відділу нагляду в промисловості Головного управління Держпраці в Одеській області Сергія Клак, начальника Ананьївської державної податкової інспекції Головного управління ДПС в Одеській області Ігоря Голубенка.

Семінар відкрив директор місцевої служби зайнятості Іван Непомящий, який зазначив, що роботодавець - це головний суб’єкт на ринку праці, проінформував про нові можливості державної служби зайнятості щодо стимулювання роботодавців до створення робочих місць в умовах воєнного стан.

Ігор Голубенко у своєму зверненні до роботодавців  зазначив про те, що Державною податковою службою України в рамках підписаного 10 лютого 2022 року Меморандуму про співробітництво та партнерство між ДПС та Держпраці узгоджено механізм спільної роботи щодо реалізації заходів, спрямованих на стимулювання платників податків та працівників до переходу від неформальних до задекларованих трудових відносин. Таким чином, податкова служба прикладає максимум зусиль для здійснення нагляду за додержанням законодавства про працю юридичними та фізичними особами, які використовують найману працю.

Крім того, податківець нагадав присутнім про зміни в податковому законодавстві, які відбулися в 2022 році в зв’язку з введенням в Україні військового стану, а саме:

норми закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від  15 березня 2022 року №2120-IX;

норми закону України Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану12 травня 2022 року № 2260-IX.

На завершення семінару роботодавці отримали кваліфіковані відповіді на свої запитання та погодилися з необхідністю удосконалення механізмів державного регулювання у сфері зайнятості населення.

Проведення таких спільних зустрічей дає можливість детально аналізувати питання, які виникають у бізнес спільноти та оперативно знаходити шляхи їх вирішення.