Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо внесення змін до порядку застосування РРО та/або ПРРО

, опубліковано 21 жовтня 2022 о 15:28

Кілійська ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області інформує платників, користувачів РРО та/або ПРРО, що Міністерство фінансів України наказом від 17.08.2022 року №243 внесено зміни до порядків застосування РРО та ПРРО . Зокрема, до обов’язків платників додано зазначення цифрового значення штрихового коду акцизної марки (серія та номер) при роздрібній торгівлі алкоголем.

Нагадаємо, що ще з 01 січня 2022 року платники мають дотримуватися вимог п.11 ст.3 розділу ІІ Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами в частині відображення (при роздрібній торгівлі алкогольними напоями) в розрахункових документах (чеках РРО/програмних РРО) такого реквізиту як цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер), але зніми до порядку застосування РРО/ПРРО внесені наказом №243 від 17.08.2022 року з 13 вересня 2022 року.

Зокрема, в п. 4 розділу ІІІ Порядку № 547 та абз.11 п.1 розд. ІV Порядку №317 з’явився оновлений обов’язок для платників при застосуванні РРО/ПРРО відповідно.

Отже, за новою нормою законодавства, суб’єкти господарювання та платники, які займаються торгівлею, мають проводити розрахункові операції через РРО для підакцизних товарів із зазначенням коду товарної під категорії згідно з УКТ ЗЕД, найменування товарів, цін товарів та обліку їх кількості, а також із зазначенням цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер) при роздрібній торгівлі алкогольними напоями.