Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

РРО та/або ПРРО: відповіді на актуальні питання під час сеансу «гаряча лінія»

, опубліковано 23 вересня 2022 о 10:31

Під час чергового сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо актуальних запитань застосування РРО та/або ПРРО, на питання платників відповідала старший державний інспектор Білгород-Дністровської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Марина Копилова.

Питання:Чи може один суб’єкт господарювання реєструвати та застосовувати ПРРО поряд із класичними РРО?

Відповідь: Законодавчо не встановлено заборон та обмежень щодо застосування одним суб’єктом господарювання ПРРО поряд із класичними РРО

Питання: Чи може суб’єкт господарювання переміщувати ПРРО поза межі господарської одиниці, на яку його зареєстровано, та, наприклад, відпускати товари того ж асортименту, що і в магазині?

Відповідь: При реєстрації ПРРО заявником вказується тип ПРРО (стаціонарний, пересувний, ПТКС).  

Якщо суб’єкт господарювання має намір використовувати ПРРО в стаціонарному магазині та для пересувної торгівлі, то необхідно реєструвати два окремих ПРРО для різних цілей застосування.

Питання: Як пов’язуються між собою ПРРО, господарські одиниці та касири?

Відповідь: ПРРО реєструється суб’єктом господарювання на окрему господарську одиницю реквізити якої зазначаються у розрахунковому документі (чеку).

Особи, дані щодо сертифікатів кваліфікованих/удосконалених електронних підписів яких внесено до Реєстру програмних РРО на підставі повідомлення за формою № 5-ПРРО, поданого суб’єктом господарювання, можуть проводити розрахункові операції у різний час (різні зміни) на різних ПРРО, що можуть бути розміщені на різних господарських об’єктах.