Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники Окнянської ДПІ взяли участь в засіданні комісії з питань легалізації виплати заробітної плати

, опубліковано 19 вересня 2022 о 12:32

У заході взяли участь заступник селищної голови з питань діяльності виконавчих органів Окнянської селищної ради Євгеній Ковтун, керівники структурних підрозділів Окнянської селищної ради, старший державний інспектор Окнянської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Наталя Дмитрук та платники податків.

Під час зустрічі обговорювалися питання щодо погашення податкового боргу, а також заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування.

Євгеній Ковтун наголосив на тому, що одним з шляхів наповнення бюджету є погашення заборгованості з податків та зборів, а також єдиного внеску на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування.

Наталя Дмитрук висвітлила питання щодо особливостей нарахування (виплати) та оподаткування доходів від надання в оренду земельних часток (паїв) та наголосила, що податковим агентом платника податку – орендодавця щодо його доходу від надання в оренду земельної ділянки сільськогосподаорського призначення,  земельної частки (паю), майнового паю є орендар.

При цьому об`єкт оподаткування визначається виходячи з розміру орендної плати, зазначеної в договорі оренди, але не менше ніж мінімальна сума орендного платежу, встановлена взаконодавством з питань оренди землі.

 Дохід оподатковується податковим агентом під час його нарахування (виплати): податок на доходи з фізичних осіб за ставкою 18 відсотків та військовий збір у розмірі 1,5 відсотка.

Сума доходу, нарахована (сплачена) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку відображається у звітності форми 1ДФ, яка подається до контролюючого органу.