Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання комісії в Саф'янівській сільській територіальній громаді

, опубліковано 01 серпня 2022 о 11:26

В Саф'янівській громаді відбулось засідання комісії з мобілізації доходів до бюджету Саф'янівської сільської територіальної громади та погашення заборгованості до бюджетів всіх рівнів.

Начальник Південного відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Анастасія Узун доповіла, що Порядок декларування доходів, одержаними фізичними особами, регулюється нормами Податкового кодексу України (далі – ПКУ), відповідно до норм якого подавати податкові декларації про майновий стан і доходи необхідно і одноосібникам, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 гектари та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції (п.п. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 ПКУ).

Доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 гектари, та доходи від надання власних земельних ділянок в оренду іншій фізичній особі, підлягають оподаткуванню ПДФО за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%.

Під час засідання комісії був здійснений аналіз подачі декларацій у розрізі кожного старостинського округу.

Старости отримали відповіді на проблемні питання подачі декларацій та сплати земельного податку громадянами.