Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Любашівці обговорили питання залучення резервів наповнення бюджету громади

, опубліковано 01 липня 2022 о 14:49

Під керівництвом секретаря Любашівської селищної ради Людмили Мокряк відбулася позачергова чотирнадцята сесія Любашівської селищної ради восьмого скликання.

На порядку денному розглядалися питання із різних сфер життєдіяльності громади.

В засіданні сесії взяла участь начальник Любашівської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Інна Грекул, яка повідомила присутніх, що вагомим джерелом наповнення місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, плата за землю та податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, та звернула увагу на забезпечення належного контролю за їх надходженням.

Інна Грекул запропонувала керівництву громади максимально сприяти залученню до декларування доходів громадян, які надають послуги з обробки землі та збору урожаю власною сільськогосподарською технікою, а також до декларування доходів громадян, які самостійно обробляли власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 га та отримали доходи за 2021 рік, що підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб та військовим збором.

 Очільниця ДПІ підкреслила, що від результативності проведення інвентаризації земель громади залежить повнота сплати плати за землю, яка є однією з основних частин наповнення місцевих бюджетів.

Також, Інна Грекул звернула окрему увагу на погашення платниками податків податкового боргу з земельного податку, податку на нерухоме майно та податку на доходи фізичних осіб, що сплачуються фізичними особами за результатами річного декларування за попередні роки і відповідно мають заборгованість перед місцевим бюджетом.