Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування РРО/ПРРО в Тарутинській ДПІ

, опубліковано 25 січня 2022 о 11:04

В Тарутинській ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області продовжується інформаційно – роз’яснювальна робота щодо  застосування РРО/ПРРО та ведення обліку товарних запасів з 1 січня 2022 року.

Так, в рамках роз’яснювальної роботи щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних РРО (ПРРО) з 01.01.2022 року, податківцями відвідано ринок «Южний» з метою розповсюдження серед суб’єктів підприємницької діяльності інформаційних пам’яток «Про РРО з 01.01.2022 року для платників єдиного податку».

Податківці пояснили, що суб’єкти господарювання мають можливість користуватися як апаратним, так і програмним РРО – це може бути програма чи додаток на смартфон, планшет, комп’ютер, який дозволяє з будь-якого пристрою сформувати розрахунковий документ. Відповідне програмне забезпечення надається ДПС суб’єктам господарювання безкоштовно!!!

Поряд з безкоштовним ПРРО від ДПС України платники податків можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО відповідно до своїх фінансових можливостей та функціональних потреб.

Відповідаючи на запитання, підприємцям надано роз’яснення стосовно питання ведення обліку товарних запасів, відповідно до вимог затвердженого Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, який затверджений наказом Мінфіну від 09.09.2021 № 496. Так, зобов’язані вести облік товарних запасів платники єдиного податку, які здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а  також лікарських засобів та виробів медичного призначення, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ.

Також підприємці отримали листівки з корисними посиланнями на інтернет-ресурси щодо актуальних питань застосування РРО та ПРРО.

Більше інформації щодо запитань з застосування РРО та/або ПРРО можна отримати за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/pitannya-dnya-schodo-zastosuvannya-rro-prro/