Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В яких випадках суб`єкти підприємницької діяльності можуть проводити розрахункові операції на території села без застосування РРО та/або ПРРО

, опубліковано 24 січня 2022 о 16:17

Любашівська ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області повідомляє, що 23 грудня 2021 року внесено зміни до Постанови Кабінету Міністрів України № 1336, якими передбачено, що суб’єкти підприємницької діяльності, у тому числі фізичні особи – підприємці, які сплачують єдиний податок, мають право здійснювати розрахунки без застосування РРО та/або ПРРО з використанням РК та КОРО при здійсненні роздрібної торгівлі на території села товарами (крім підакцизних товарів).

Водночас, ця норма не застосовується за наявності хоча б однієї з таких умов:

- така роздрібна торгівля здійснюється в торговельному об’єкті, в якому також здійснюється торгівля підакцизними товарами;

- такими фізичними особами – підприємцями також здійснюється дистанційна торгівля, зокрема, через мережу Інтернет;

- сільськими радами та радами об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом, прийнято рішення про обов’язкове застосування на території села РРО та/або ПРРО.

У разі перевищення річного обсягу розрахункових операцій з продажу – 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року, на один структурний (відокремлений) підрозділ (пункт продажу товарів), застосування РРО та/або ПРРО є обов’язковим.

Разом з тим наголошуємо, що у випадку незастосування РРО, платники податків зобов’язані видавати при реалізації товарів розрахункові квитанції та вести книгу обліку розрахункових операцій у встановленій законодавством формі, які в обов’язковому порядку повинні бути  зареєстровані в ДПС.

У разі виникнення питань щодо реєстрації та ведення РК та КОРО платники податків можуть звернутись до Центру обслуговування платників Любашівської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області за адресою  смт. Любашівка, вул.Зоряна, 11 або за телефонами (04864) 2-19-89,  (04864)3-37-05, (04864)3-37-07 .