Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Програмне РРО – роз’яснення для підприємців Роздільнянщини

, опубліковано 24 січня 2022 о 15:55

В Роздільнській ДПІ триває роз’яснювально – консультаційна робота щодо вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР серед платників єдиного податку 2-4 груп.

Так, нещодавно, Наталія Козовякіна – начальник Роздільнянської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області провела особисту зустріч з підприємцями, що звернулись за консультацією щодо встановлення та реєстрації програмного РРО.

Податківець повідомила, що реєстрація програмного РРО здійснюється за заявою платника, що подається в електронній формі за основним місцем обліку через Електронний кабінет з використання цифрового підпису. При цьому, очільниця Роздільнянської ДПІ акцентувала увагу, що при реєстрації  ПРРО у заяві за формою № 1-ПРРО важливо правильно заповнити адресні дані, так як зазначено у № ф.20-ОПП. Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Для реєстрації касира в податковій суб’єкту господарювання необхідно через Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) подати повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа для касира.

Також, Наталія Козовякіна зауважила, що при реєстрації касирів, тобто особи, яка буде уповноважена працювати з ПРРО – фіскалізувати платежі, закривати і відкривати зміни в автоматичному режимі,  для наявності більш розширених функцій підприємцю, доцільно себе реєструвати як старший касир, а найманого працівника як касир або реєструвати на останніх електронні печатки.

Платникам нагадали, з більш детальною інформацією щодо відео інструкцій завантаження програмного РРО можна ознайомитись за посиланням

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/.