Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Послідовність дій суб’єкта господарювання для реєстрації ПРРО – тема зустрічі з платниками в Київській ДПІ

, опубліковано 24 січня 2022 о 15:52

Працівниками Київської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області регулярно проводяться зустрічі з платниками податків щодо нововведень в податковому законодавстві.

Так, темою нещодавньої зустрічі, в Київській ДПІ стала тема: Послідовність дій суб’єкта господарювання для реєстрації ПРРО.

Податківці детально пояснили: суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (далі - ПРРО), повинен:

- перебувати на обліку в контролюючому органі;

- на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє в контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755;

- реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1- ПРРО (J/F 1316604), що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет;

- також для роботи ПРРО необхідно надавати дані сертифікатів електронних підписів або печаток; такі дані вносяться до Реєстру на підставі поданої суб’єктами господарювання в електронній формі Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифікати відкритого ключа (для повідомлень щодо сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО форма J/F 1391804);

- після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

З більш детальною інформацією щодо запровадження ПРРО, презентаційними матеріалами, відео уроками, формами, актуальними запитаннями – відповідями можна ознайомитись в банері за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.