Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» в Малиновській ДПІ щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування

, опубліковано 10 січня 2022 о 09:29

Фахівцями Малиновської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: Одноразове (спеціальне) добровільне декларування. В телефонному режимі надано консультації на наступні запитання:

Запитання: Чим затверджена форма одноразової (спеціальної) добровільної декларації?

Відповідь: Форма одноразової (спеціальної) добровільної декларації та порядок її подання затверджені наказом Міністерства фінансів України від 02.08.2021 року №439 «Про затвердження форми одноразової (спеціальної) добровільної декларації та Порядку її подання».

Запитання: Чи має право фізична особа, яка виявила бажання надати декларацію, уповноважити іншу фізичну особу на підставі договору доручення?

Відповідь: Одноразову (спеціальну) добровільну декларацію декларант має подати особисто в електронній формі (п.п.6.2 п.6 підрозділу 9 розділу ХХ Податкового кодексу України).

Запитання: Чи всі громадяни мають надати одноразову декларацію?

Відповідь: Декларація надається фізичною особою у випадку наявності в такої особи активів, які були придбані за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування. Декларація подається виключно в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» і «Про електронні довірчі послуги».