Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості «нульового» декларування під час зустрічі в Київській ДПІ

, опубліковано 05 січня 2022 о 13:31

В приміщені Центру обслуговування платників Київської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області відбулась зустріч з платниками податків щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування.

 Під час заходу платникам надали роз’яснення, зокрема, з питання можливості внести доповнення до одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – добровільна декларація), яка була подана до 01вересня 2022 року після закінчення періоду одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Так, згідно з чинним законодавством, декларант має право уточнити інформацію, зазначену у попередньо поданій добровільній декларації, виключно шляхом подання нової добровільної декларації. При цьому попередньо подана добровільна декларація, інформація з якої уточнюється, вважається анульованою. Після завершення періоду проведення добровільної декларації, платник податків має право подати уточнюючий розрахунок до раніше вже поданої добровільної декларації виключно у випадках, передбачених законодавством.

Таким чином, уточнююча декларація подається після завершення періоду проведення компанії декларування за умови подання декларантом звітної (нової звітної) декларації до строку закінчення зазначеного декларування та отримання за результатами проведеної камеральної перевірки повідомлення.

Наприкінці зустрічі, платникам податків було рекомендовано звертати увагу на інформаційні стенди в Центрі обслуговування платників, де постійно розміщується актуальна інформація з питань податкової амністії.

Також, присутнім нагадали про переваги та зручність користування електронними сервісами ДПС.