Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про деякі аспекти застосування РРО та/або ПРРО: платникам Доброславської ДПІ

, опубліковано 28 грудня 2021 о 10:02

Начальник Доброславської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Руслан Ахмедов під час зустрічі з платниками податків надав відповіді на запитання щодо правильного застосування норм чинного податкового законодавства.

Так, Руслан Ахмедов повідомив, що з 01 січня 2022 року застосування РРО та/або ПРРО стане обов’язковим для платників єдиного податку другої-четвертої груп.

Не зобов’язані застосовувати лише платники єдиного податку першої групи.

Застосування РРО та/або ПРРО є обов’язковим у випадку готівкових розрахунків або розрахунків банківською карткою.

У разі здійснення операцій за допомогою банківського переказу необхідність у застосуванні РРО відсутня. 

Зареєструвати РРО та/або ПРРО в контролюючих органах можна в режимі онлайн за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника податків», подавши заяву за формою №1-РРО або №1-ПРРО.

Крім того, Руслан Ахмедов нагадав, що з 01 вересня 2021 року до 01 вересня 2022 року громадяни мають можливість подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію з метою легалізації активів, одержаних з доходів, з яких не сплачені податки.

Податківець повідомив, які саме фізичні особи можуть бути та які не можуть бути декларантами одноразового декларування, а також які активи слід декларувати та які відомості слід зазначати в одноразовій спеціальній декларації, ставки та строки сплати збору з одноразового добровільного декларування, можливість сплати частинами.