Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча нарада щодо наповнення місцевих бюджетів Фонтанської ТГ

, опубліковано 19 жовтня 2021 о 12:58

Робоча нарада щодо забезпечення податкових та інших надходжень до місцевих бюджетів та залучення додаткових резервів податкових надходжень відбулось під головуванням голови Фонтанської сільської ради Наталії Крупиці.

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів Фонтанської сільської ради, старости, начальник Доброславської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Руслана Ахмедов, а також начальник відділу Центрального відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області Олексій Солодовий.

Учасники розглянули питання розширення бази оподаткування та залучення до сплати податку на нерухоме майно, відмінне  від земельної ділянки, земельного податку, обговорили напрями спільних заходів, направлених на легалізацію заробітної плати.

Крім того, Руслан Ахмедов проінформував присутніх що 21 липня 2021 року набрав чинності Закон України від 15.06.2021 № 1539-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету" (далі – Закон № 1539-IX).

Закон № 1539-IX визначає особливості проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яке триватиме до 01 вересня 2022 року. Громадяни України матимуть право подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, та з яких не були сплачені податки і збори до 01 січня 2021 року. При цьому у добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Подання одноразової декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи.

Також, Руслан Ахмедов детально зупинився на питаннях використання територіальними громадами електронних сервісів ДПС, у тому числі -  Електронний кабінет.