Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з органами місцевого самоврядування в Овідіопольській ДПІ

, опубліковано 06 жовтня 2021 о 08:01

Важливим пріоритетом у діяльності Овідіопольської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області залишається налагодження ефективної координаційної, належної роз’яснювальної роботи з територіальними громадами.

Цього тижня начальник Овідіопольської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Олександр Чегурко провів зустріч з представником Великодолинської ОТГ - начальником відділу обліку місцевих податків та зборів Великодолинської селищної ради Світланою Герасименко.

Олександр Чегурко звернув увагу, що у 2021 році змінився порядок інформування органів місцевого самоврядування, а саме згідно з Порядком надання звітності в розрізі платників податків - юридичних осіб органам місцевого самоврядування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.11.2020 №723, передбачено електронну взаємодію ДПС та органів місцевого самоврядування через ІТС «Електронний кабінет» в частині надання звітності на запит органу місцевого самоврядування. Відповідно до зазначеного Порядку в Електронному кабінеті» автоматизовано процес надання органам місцевого самоврядування звітності  у розрізі джерел доходів.

В ході зустрічі податківець надав роз’яснення з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб відповідно до прийнятого Верховною Радою Закону України від 15 червня 2021 року №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Територіальна громада - представник Великодолинської ОТГ поінформована про терміни проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування, об’єкти, які підлягають декларуванню, розмір ставок, які застосовуються для нарахування збору тощо.

Подібні плідні зустрічі та вирішення проблемних питань під час них сприяють налагодженню конструктивної, професійної комунікації з органами місцевого самоврядування.