Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання координаційної ради в Саф'янівській громаді

, опубліковано 15 вересня 2021 о 10:30

В адміністративній будівлі Саф'янівської сільської ради під головуванням першого заступника Саф'янівського сільського голови Петра Хаджикова, начальника Ізмаїльської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Тетяни Шиліної, фахівців – податківців адміністрування фізичних осіб та представників структурних підрозділів  відбулось засідання координаційної ради.

В ході заходу було розглянуто та обговорено питання сплати податку на доходи з виплачених доходів за оренду земельних паїв, про кількість обробляємої пайової землі, сплаченого податку на доходи з плати за оренду земельних паїв.

Також під час засідання члени координаційної ради обговорили  нововведення в податковому законодавстві щодо запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Так, 21 липня 2021 року набрав чинності Закон України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (далі – Закон № 1539-IX).

Нормами Закону № 1539-IX передбачена можливість цивілізованої легалізації активів, що були приховані від оподаткування. Одноразове добровільне (спеціальне) декларування відбуватиметься з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Протягом цього періоду громадяни зможуть подати добровільну декларацію до Державної податкової служби України.

Податківці ознайомили учасників з основними аспектами та порядком застосування Закону № 1539-IX. Під час обговорення всі присутні отримали вичерпні відповіді на запитання щодо нововведення, зокрема, про ставки збору та базу його нарахування, строки сплати та відповідальність.