Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці взяли участь в засіданні комісії з питань дотримання законодавства про працю

, опубліковано 15 вересня 2021 о 08:39

У  Великодолинській територіальній громаді проведено засідання комісії з питань підвищення рівня середньої заробітної плати та легалізації робочих місць, забезпечення сплати податків та обов’язкових платежів до бюджету.

Засідання проходило під головуванням голови комісії Ольги Орловської, за участю голови Великодолинської селищної ради Миколи Лук’янчука. В роботі комісії взяла участь фахівець Головного управління ДПС в Одеській області Наталія Виноградова. Крім того, на засідання було запрошено керівників підприємств, які здійснюють господарську діяльність на території громади, та виплачували заробітну плату менше законодавчо встановленого розміру.

 В ході заходу, увагу присутніх звернули на дотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці та обов’язки роботодавців. Підприємства, установи та організації при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за порушення норм законодавства з виплати заробітної плати.

Керівники підприємств, в свою чергу, пояснили, що в зв’язку зі складним фінансовим положенням під час дії карантинних обмежень, для збереження  штатної кількості працівників, приймалось рішення про перехід на умови неповного робочого часу, але в подальшому  підвищать заробітну плату до мінімального розміру.

За результатами засідання, робоча група вирішила проводити активну інформаційно-роз’яснювальну роботу з роботодавцями щодо необхідності дотримання ними норм чинного законодавства стосовно прав і гарантій найманих працівників.