Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові новації в Біляївській ДПІ

, опубліковано 27 липня 2021 о 11:26

Нещодавно фахівцями Біляївської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області проведено «круглий стіл» з платниками податків щодо врегулювання особливостей застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб Законом України від 15.06.2021 № 1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Учасниками зустрічі розглянуто питання щодо позитивних сторін запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб. Обговорено коло декларантів, спосіб подачі декларацій та ставки оподаткування.

Також увага була приділена порядку заповнення реквізитів розрахункових документів при сплаті до бюджету податків, зборів та обов’язкових платежів та особливостям заповнення реквізитів «Призначення платежу» та «Отримувач» розрахункового документа на сплату податків та зборів на бюджетні рахунки.

Крім того, фахівцями Біляївської  ДПІ було повідомлено, що для зручності і комфорту платників при взаємодії з податковими органами Державна податкова служба України створила та продовжує розвивати електронні сервіси для надання максимальної кількості послуг.

Одним із таких сервісів є «InfoTAX», який дає можливість платникам податків отримувати інформацію з 20 сервісів ДПС за допомогою месенджерів Telegram та Viber. Чат бот «InfoTAX» дозволяє платникам податків отримувати нагадування щодо подання звітності та сплати; новини; відповіді на актуальні питання та багато корисної інформації.

Також за допомогою сервісу «InfoTAX» платники податків мають можливість спілкуватися з податковою службою дистанційно: http://t.me/infoTAXbot.