Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Бородінській ТГ відбулася зустріч податківців з сільськогосподарськими товаровиробниками

, опубліковано 08 липня 2021 о 09:24

У заході взяли участь голова Бородінської селищної територіальної громади Іван Кюссе, начальник Тарутинської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Ліна Кузук, фахівці управління податкового адміністрування фізичних осіб,  управління податкового адміністрування юридичних осіб Головного управління ДПС в Одеській області та платники податків.

Учасники обговорили напрями взаємодії в частині адміністрування земельного податку, залучення до сплати податків громадян, які самостійно обробляють власні земельні ділянки чи паї площею понад 2 га, та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції, а також фізичних осіб – орендодавців, які надають власні земельні ділянки чи паї в оренду громадянам, які не є суб’єктами господарювання, та отримують дохід у вигляді орендної плати.

Також, на засіданні розглядались питання стосовно офіційного оформлення найманих працівників відповідно до вимог трудового законодавства, забезпечення мінімальних гарантій оплати праці та дотримання законодавства при виплаті заробітної плати.

Як зазначила Ліна Кузук, вказані питання є вкрай важливими, особливо сьогодні, під час збирання врожаю. Від того, наскільки сумлінно та відповідально роботодавці поставляться до виконання своїх податкових зобов’язань залежатиме не тільки наповнення бюджету громади, а й забезпечення соціальних гарантій найманих працівників.

Крім того, платники податків ознайомилися з перевагами використання  електронних сервісів ДПС та функціональними можливостями найпопулярнішого з них – Електронного кабінету (cabinet.tax.gov.ua).

Наприкінці зустрічі Ліна Кузук наголосила, що сплата податків і зборів у порядку і розмірах, встановлених законом – це конституційний обов’язок громадян та запорука економічного розвитку громади.