Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові зобов’язання, зазначені у декларації про майновий стан і доходи, громадяни мають сплатити до 02 серпня 2021 року

, опубліковано 07 липня 2021 о 08:43

Фахівцями Любашівської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області постійно проводиться роз’яснювальна робота серед платників щодо своєчасності сплати податкових зобов’язань, зазначених у декларацій про майновий стан і доходи за 2020 рік.

Нагадуємо, відповідно до пункту 179.7 статті 179 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) фізична особа зобов’язана самостійно до 01 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею податковій декларації.

Звертаємо увагу, що за несплату податків платник притягується до відповідальності у вигляді штрафу в таких розмірах:

- при затримці до 30 календарних днів включно - у розмірі 5 відс погашеної суми податкового боргу;

- при затримці більше 30 календарних днів - у розмірі 10 відс погашеної суми податкового боргу.

Ті самі дії, вчинені умисно тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 25 відс від суми несплаченого (несвоєчасно сплаченого) грошового зобов’язання.

Такі діяння, що вчинені умисно повторно протягом 1095 календарних днів або які призвели до прострочення сплати грошового зобов’язання на строк більше 90 календарних днів, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 50 відс від суми несплаченого (несвоєчасно сплаченого) грошового зобов’язання.

У разі виникнення питань щодо рахунків для сплати податкових зобов’язань, платники податків можуть звернутись до Центру обслуговування Любашівської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області за адресою: смт. Любашівка, вул. Зоряна, 11 або за телефонами (04864) 2-19-89,  (04864) 3-37-05,  (04864) 3-37-07.

Крім того, перевірити стан розрахунків з бюджетом, дізнатися про наявність податкового боргу, громадяни можуть скориставшись сервісом Електронний кабінет  (https://cabinet.tax.gov.ua).