Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Начальник Тарутинської ДПІ взяла участь у засіданні комісії з питань легалізації заробітної плати

, опубліковано 18 червня 2021 о 18:33

Засідання пройшло під головуванням голови Тарутинської селищної ради Олени Сілоч. В заході взяла участь начальник Тарутинської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Ліна Кузук.

На засіданні розглядались питання дотримання законодавства про працю, заслухані запрошені підприємці з питання оформлення трудових відносин з найманими працівниками та роз’яснено наслідки за допуск працівника на робоче місце без укладання трудового договору.

Виплата заробітної плати  в «конвертах» - проблема, яка гостро стоїть в нинішніх економічних умовах, одна з найбільших перепон в економічному та соціальному розвитку держави.

«Ми маємо спільно працювати на розвиток Тарутинської громади. Від того, які заходи вжито у регіоні щодо легалізації зайнятості населення та виявлення фактів неналежного оформлення трудових відносин, залежить стан наповнення місцевого бюджету. Для забезпечення соціальних гарантій щодо отримання у майбутньому пенсій необхідно продовжити роботу з населенням щодо недопущення отримання заробітної плати в «конвертах», - підкреслила Ліна Кузук.

За результатами засідання, учасниками окреслені заходи з активізації  інформаційно-роз’яснювальної роботи з роботодавцями щодо необхідності дотримання ними норм чинного законодавства стосовно прав і гарантій найманих працівників.