Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати довідку про доходи в електронному вигляді?

, опубліковано 23 червня 2021 о 13:53

Фахівцями Савранської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області постійно надається практична допомога платникам податків з освоєння та використання електронних сервісів ДПС, зокрема Електронного кабінету.

Одним із питань, з якими найчастіше звертаються платники – це отримання довідки про доходи онлайн, адже це зручно, швидко та сучасно і не потребує встановлення додаткового програмного забезпечення.

В Савранській ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області нагадують, що платники можуть отримати відомості про суми/джерела отриманих доходів та суми сплачених податків увійшовши до Електронного кабінету  (https://cabinet.tax.gov.ua) та відправивши запит про суми виплачених доходів через вкладку «ЕК для громадян».

Зручність  отримання відомостей через Електронний кабінет полягає в тому, що не потрібно відвідувати Центри обслуговування, відомості надходять швидко, програма сама заповнює в запиті платника його реєстраційні дані згідно  електронного підпису.

З відеоуроком щодо оформлення запиту для отримання відомостей про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків можна ознайомитися на вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/6067.html.

Щоб скористатись  електронними сервісами ДПС необхідно у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг отримати електронний цифровий підпис.

Детальну інформацію про пункти обслуговування та надання безкоштовних електронних довірчих послуг інформаційно-довідковим департаментом ДПС можна отримати за посиланням acskidd.gov.ua.