Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця територіальних громад Болградському району

, опубліковано 15 червня 2021 о 10:36

Начальник Болградської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Тетяна Маврова взяла участь у засіданні  комісії з питань дотримання законодавства про працю, яке відбулось в приміщенні Болградської районної державної адміністрації.

На засіданні обговорили питання, зокрема, щодо збільшення надходжень до бюджетів, рівня середньої заробітної плати та стану заборгованості з її виплати по Болградському району.

Під час заходу  Тетяна Маврова нагадала, що у 2021 році змінився порядок інформування органів місцевого самоврядування, згідно якого передбачена електронна взаємодія ДПС та органів місцевого самоврядування через ІТС «Електронний кабінет» в частині надання звітності на запит органу місцевого самоврядування у розрізі платників податків – юридичних осіб, які сплачують податки на відповідній території.

Також очільниця податкової інспекції наголосила, що вагомим джерелом наповнення місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, надходження якого залежить від розміру заробітної плати та звернула увагу голів територіальних громад на проведенні аналізу обсягу сплати податку на доходи фізичних осіб від суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території громад та контроль за надходженнями такого податку.

На завершення засідання, увагу присутніх ще раз акцентували на важливості подальшої співпраці в даному напрямку, адже від цього залежить подальший економічний розвиток територіальних громад.

За результатами зустрічі окреслені плани спільних дій, реалізація яких сприятиме наповненню місцевих бюджетів.