Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронна звітність - це сучасно, швидко та зручно!

, опубліковано 07 травня 2021 о 09:26

В Роздільнянській ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області  проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань подання звітності в електронному вигляді.

Відповідаючи на запитання платників, начальник Роздільнянської ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області Наталія Козовякіна, зазначила, що для електронного звітування платникам потрібно завантажити відповідне програмне забезпечення та отримати електронний цифровий підпис, який органи Державної податкової служби України надають безкоштовно.

З інформацією щодо подання звітності в електронній формі платники податків можуть ознайомитись на вебпорталі ДПС в розділі «Електронна звітність» за посиланням https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/.

Детально, керівник ДПІ, проінформувала про переваги подання податкової звітності в електронному вигляді:

-         економія робочого часу;

-         звітність, надіслана до податкового органу електронною поштою через мережу Інтернет із застосуванням посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису, не потребує дублювання на паперових носіях, а також їх зберігання;

-         гарантія автоматичної перевірки підготовлених документів на наявність арифметичних помилок та описок;

-         підтвердження доставки звітності (податковий орган висилає квитанцію про отримання податкової декларації каналами телекомунікаційного зв'язку);

конфіденційність інформації; оперативність обробки отриманої інформації у податковому органі тощо.