Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості подання уточнюючої податкової декларації з єдиного податку 4 групи обговорили під час зустрічі в Великомихайлівській ДПІ

, опубліковано 29 квітня 2021 о 14:03

Нещодавно, фахівці Великомихайлівської ДПІ провели зустріч стосовно подання уточнюючої податкової декларації з єдиного податку для платників 4 групи. Зокрема, податківці пояснили, як заповнюється додаток «Відомості про наявність земельних ділянок» до уточнюючої податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи у разі зміни протягом року площі сільськогосподарських угідь або земель водного фонду у зв’язку з втратою юридичною особою на них права власності або користування.

Так, у додатку «Відомості про наявність земельних ділянок» до уточнюючої податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи (далі – декларація) наводиться інформація про кожну земельну ділянку, що перебуває у власності сільськогосподарського товаровиробника або надана йому у користування, у тому числі на умовах оренди, крім, земельних ділянок, на які втрачено право власності або користування щодо яких був нарахований єдиний податок.

При цьому, у додатку «Відомості про наявність земельних ділянок» до уточнюючої декларації обов’язково повинні бути заповнені всі рядки: документи, які засвідчують /підтверджують право власності та/або користування земельними ділянками, державна реєстрація, кадастровий номер земельної ділянки, місце розташування земельної(их) ділянки(ок) та площа, яка співпадає з площею, зазначеною в уточненій декларації.

Також, податківці нагадали, що наказом Міністерства фінансів України від 15.12.2020 № 773, який набрав чинності 01 січня 2021 року, внесено зміни до порядку заповнення та форми податкового розрахунку №1ДФ.

Новий податковий розрахунок включає в себе суми податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Звертаемо увагу, що платники податків мають можливість заповнити єдину звітність з податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в Електронному кабінеті починаючи з 01 квітня 2021 року.

Вперше подавати єдину звітність роботодавці повинні за І квартал 2021 року, тобто до 11 травня 2021 року.