Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подільські податківці продовжують інформаційно-роз'яснювальну кампанію щодо декларування громадянами доходів, одержаних у 2019 році

, опубліковано 12 червня 2020 о 11:08

В рамках інформаційно-роз'яснювальної кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2019 року відбулась робоча зустріч керівництва Подільського управління Головного управління ДПС в Одеській області з представниками органів місцевого самоврядування Захарівського району.

У заході взяли участь голова Захарівської районної державної адміністрації  Антон Муравенко, голова Захарівської районної ради В’ячеслав Думитрашко та голови сільських рад району. 

Очільник Подільського управління Головного управління ДПС в Одеській області Андрій Кучма наголосив, що наповнення місцевих скарбниць - спільне завдання органів податкової служби області та органів місцевого самоврядування району, а основним джерелом наповнення бюджетів сільських рад є податок на доходи фізичних осіб.

Андрій Кучма зауважив, що у зв'язку з карантином, та враховуючи внесені зміни до Податкового кодексу України, термін подання річної декларації про майновий стан і доходи подовжено до 01 липня 2020 року. При цьому суми податкового зобов’язання необхідно сплатити до 01 жовтня 2020 року.

Керівник Захарівської ДПІ Подільського управління Головного управління ДПС в Одеській області Ірина Гойхман звернула увагу, що Захарівський район є сільськогосподарським. Велика кількість громадян самостійно обробляють свої земельні ділянки. При цьому, громадяни, які отримали доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, які надані для ведення особистого господарства та або земельні частки (паї), виділені в натурі (на місцевості) сукупний розмір яких перевищує 2 гектари, зобов’язані подавати річну декларацію про майновий стан і доходи від продажу сільськогосподарської продукції  на загальних підставах (підпункт 165.1.24 пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу України).

Андрій Кучма наголосив, що органам місцевого самоврядування необхідно брати активну участь в інформуванні громадян про обов’язок декларування доходів, отриманих у 2019 році та сплаті податків, адже це дохід місцевих громад.

Податковою службою області створені всі умови для комфортного подання декларацій про майновий стан і доходи.

Також учасники зустрічі обговорили стан погашення фізичними особами податкової заборгованості з плати за землю та визначили шляхи спільної роботи з метою її зменшення.