Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чорноморське управління: триває кампанія декларування - 2020

, опубліковано 02 червня 2020 о 11:28

Чорноморське управління Головного управління ДПС в Одеській області повідомляє, що триває кампанія декларування громадянами доходів,  отриманих у минулому році.

В інтерв’ю передачі «Право на слово» на Першому муніципальному каналі м. Білгород – Дністровський, головний державний ревізор-інспектор відділу адміністрування податків та зборів з фізичних осіб Чорноморського управління Головного управління ДПС в Одеській області - Тетяна Базиленко зазначила, що  з початку року громадянами м. Чорноморськ, Білгород – Дністровського, Біляївського та Овідіопольського районів подано 1249  податкових декларацій про майновий стан і доходи.

Загальна сума задекларованого доходу громадянами склала більш 13 млн грн, податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб самостійно визначені громадянами до сплати  становлять 7 млн грн  та майже 900 тис грн  військового збору.

Доходи в сумі понад 1 млн грн задекларували 19 громадян, якими визначено до сплати 2,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб та понад 260 тис грн військового збору.

Правом на отримання податкової знижки вже скористалось 280 громадян.

Фахівець нагадала про основні випадки обов’язкового подання податкової декларації  про майновий стан і доходи, зокрема,  доходи, з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався; доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільськогосподарської продукції фізичним особам, надання репетиторських послуг тощо); доходи у вигляді спадщини  та подарунків від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення; доходи від продажу інвестиційних активів;  іноземні доходи та деякі інші, в передбачених Податковим кодексом України випадках.

Разом з тим, наголошено, що у зв’язку з карантинними заходами в Україні, термін подання декларації про матеріальний стан та доходи для громадян, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність та для тих, які зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи, продовжено до 1 липня 2020 року, а термін сплати задекларованих у ній податкових зобов’язань -  до 1 жовтня  поточного року.

Для громадян, які бажають скористатися правом на отримання податкової знижки, кінцевий термін подання декларації - 31 грудня поточного року.

Враховуючи карантинні заходи у нашій країні, нагадуємо, що подати декларацію можна надіславши її поштою або засобами електронного зв’язку, скориставшись Електронним кабінетом.

Актуальна інформація щодо декларування доходів громадян знаходиться на субсайті Головного управління ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС України в банері «Деклараційна кампанія 2020» за посиланням https://od.tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2020/ .