Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Южненське управління: кампанія декларування - 2020

, опубліковано 07 травня 2020 о 17:39

З початку року, станом на 1 травня 2020 року, громадяни подали 2918 декларації про доходи, отримані минулоріч, з них 116 декларацій на отримання податкової знижки. Про це повідомляють в Южненському управлінні Головного управління ДПС в Одеській області.

Громадяни вже задекларували 49,5 млн грн доходів отриманих протягом 2019 року, з яких до бюджету надійде 5,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 0,7 млн грн військового збору. До повернення на розрахункові рахунки платників належить майже 0,3 млн грн податку на доходи з фізичних осіб.

Найчастіше громадяни районів Южненьського управління декларували доходи від надання майна в оренду, від продажу об’єктів рухомого та нерухомого майна, доходи у вигляді спадщини і подарунків.

Нагадаємо, що податкова декларація про майновий стан і доходи подається за вибором платника податків за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів:

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, при цьому платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису (ЕЦП), скориставшись Електронним кабінетом платника податків на веб-порталі ДПС України.

Разом з тим, наголошуємо, що у зв’язку з карантинними заходами в Україні, термін подання декларації про матеріальний стан та доходи для громадян, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність та для тих, які зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи, продовжено до 1 липня 2020 року, а термін сплати задекларованих у ній податкових зобов’язань -  до 1 жовтня  поточного року.

Актуальна інформація щодо декларування доходів громадян знаходиться на субсайті Головного управління ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС України в банері «Деклараційна кампанія 2020» за посиланням https://od.tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2020/.