Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Роздільнянській ДПІ проведено телефонну «гарячу лінію» щодо подання річної податкової декларації з податку на прибуток підприємств

, опубліковано 05 лютого 2020 о 17:53

На запитання платників відповідала заступник начальника Роздільнянської ДПІ Южненського управління Головного управління ДПС в Одеській області Наталія Козовякіна. 

 Наталія Козовякіна звернула увагу, що наказом Міністерства фінансів України від 14.11.2019 № 481 «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств», який набрав чинності 20.12.2019 року, внесено зміни до  форми  податкової декларації з  податку на прибуток підприємств та додатків до неї. Зміни, які вже набули чинності, стосуються безпосередньо форми декларації та додатків до неї.

Так, внесено зміни до додатку щодо заповнення відомостей про нерезидента, заповнення уточнюючих показників тощо.

Таблицю «Наявність додатків» основної частини декларації доповнено  клітинкою для відмітки щодо наявності нового додатка ПП та розділено клітинку «ФЗ12» на дві для відміток про складання фінансової звітності  за національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку чи міжнародними стандартами фінансової звітності.

Передбачено  подання нового додатку «ПП «Інформація про суми податкових пільг» платниками, які не сплачують податок у зв’язку з отриманням податкових пільг відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року №1233.

Зауважила, що оскільки видання наказу № 481 обумовлено змінами в податковому законодавстві, які набули чинності з 01.01.2020 року, то платникам податку на прибуток підприємств рекомендовано подавати декларацію за звітний (податковий) 2019 рік за оновленою формою.