Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання оподаткування розглядались на черговому семінарі в Роздільнянській ДПІ

опубліковано 19 грудня 2019 о 11:08

Для представників малого та середнього бізнесу в Роздільнянській ДПІ Южненського управління Головного управління ДПС в Одеській області проведено семінар на тему «Електронні сервіси ДПС».   

Заступник начальника Роздільнянській ДПІ Наталія Козовякіна нагадала присутнім щодо електронних сервісів ДПС та  можливості подання податкової звітності в електронному вигляді. «Запровадження електронних сервісів надає переваги платникам податків та сприяє підвищенню ефективності роботи всієї податкової системи» - зазначила податківець.

На заході платників проінформували, що сервіс Електронний кабінет складається із загальнодоступної відкритої частини, вхід до якої здійснюється без ідентифікації користувача, та приватної частини (особистого кабінету). Вхід до особистого кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого надавача електронних довірчих послуг або за допомогою ідентифікації через id.gov.ua (MobileID, BankID).

За допомогою цього сервісу можна сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків. Також платник може у режимі реального часу отримати доступ до особистої інформації, а саме отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності тощо.

Використання електронного сервісу забезпечує доступ платника податків до податкового календаря, який нагадає користувачу терміни надання податкової звітності та сплати податків і зборів.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою cabinet.tax.gov.ua.

Крім цього, Наталія Козовякіна звернула увагу присутніх що починаючи з 01.01.2020, змінюються реквізити рахунків, у т.ч. бюджетних, відкритих у Казначействі. Інформацію щодо реквізитів нових бюджетних рахунків, які почнуть діяти з 01.01.2020 року, після отримання органами ДПС від Казначейства згідно з наказом Міністерства фінансів України від 18.07.2016 № 624, буде розміщено на  субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області офіційного вебпорталу ДПС у рубриці «Бюджетні рахунки» за посиланням https://od.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/.

На завершенні семінару присутні отримали відповіді фахівців щодо практичного застосування норм податкового законодавства.