Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Керівництво Подільського управління взяло участь у семінарі-нараді

опубліковано 28 жовтня 2019 о 19:48

Представники Подільського управління Головного управління ДПС  в Одеській області взяли участь у семінарі-нараді для платників податків , яка відбулась за ініціативи Захарівської районної ради.

Податківці детально роз’яснили законодавчі норми щодо обчислення рентної плати за спеціальне використання води (далі – Рентна плата) та подання податкової звітності.

Так, відповідно до пп.255.11.2 п. 255.11 статті 255 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) Рентна плата обчислюється виходячи з фактичних обсягів використаної води (підземної, поверхневої), водних об’єктів, встановлених у дозволі на спеціальне водокористування, лімітів використання води, ставки рентної плати та коефіцієнтів.

Платники обчислюють суму Рентної плати наростаючим підсумком з початку року та складають податкову декларацію за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 17.08.2015 № 719 (зі змінами та доповненнями).

Податкові декларації з Рентної плати подаються платниками контролюючим органам до закінчення визначеного розділом ІІ ПКУ граничного строку подання податкових декларацій за податковий (звітний) період, що дорівнює календарному кварталу, за місцем податкової реєстрації (підпункт 257.3.4 пункту 257.3 статті 257 ПКУ).

Граничний термін подання податкової звітності з Рентної плати за III квартал 2019 року – до 11 листопада 2019 року (включно).

Під час заходу фахівці управління надали практичну допомогу в заповненні звітності з Рентної плати та відповіли на питання платників податків.