Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Одеській обласній державній (військовій) адміністрації відбулося засідання колегії

опубліковано 25 липня 2024 о 13:28

Засідання проведено під головуванням голови (начальника) Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олега Кіпера за участі голів районних державних адміністрацій та територіальних громад області, керівників структурних підрозділів Одеської обласної державної (військової) адміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

У заході взяв участь заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Валерій Політило.

Учасники розглянули, зокрема, питання щодо виконання обласного бюджету та місцевих бюджетів Одеської області за перше півріччя 2024 року та проблемні питання їх наповнення.

За січень – червень 2024 року платники податків Одеської області до бюджетів усіх рівнів сплатили 24,8 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 21,5 відс або на 4,4 млрд грн більше, ніж за аналогічний період 2023 року.

Зокрема, до державного бюджету платники податків регіону сплатили 13,9 млрд грн, що на 25,6 відс або на 2,8 млрд грн більше ніж за січень-червень 2023 року.  В свою чергу, до бюджетів громад Одещини надійшло 10,9 млрд грн, що перевищує минулорічний показник відповідного періоду на 16,6 відс або на 1,5 млрд гривень. 

Незважаючи на позитивну динаміку, робота щодо залучення додаткових резервів надходжень до бюджетів всіх рівнів триває. 

Так, Головним управлінням ДПС в Одеській області й надалі вживатимуться заходи, направлені на залучення додаткових надходжень податку на доходи фізичних осіб шляхом легалізації заробітних плат та зайнятості населення, погашення заборгованості із виплати заробітних плат.

Особлива увага приділятиметься подальшій взаємодії з органами місцевого самоврядування в питаннях сплати плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, погашення податкових боргів тощо.