Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Одещини взяли участь в засіданні Регіональної ради підтримки підприємництва в умовах воєнного стану 

, опубліковано 23 липня 2024 о 14:38

Засідання відбулося під головуванням першого заступника голови (начальника) Одеської обласної державної (військової) адміністрації, голови Регіональної ради підтримки підприємництва в умовах воєнного стану в Одеській області Олександра Харлова.

До складу Ради входять представники бізнес-асоціацій, силових та контролюючих органів регіону, а головною її метою є консолідація зусиль держави та бізнесу в умовах воєнного стану. Крім того, Рада покликана сприяти налагодженню ефективної взаємодії держави із суб’єктами господарювання, профільними громадськими об’єднаннями, а також поширенню найкращого міжнародного досвіду.

Від податкової служби у заході взяв участь заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Валерій Політило.

Учасники засідання розглянули, зокрема, питання щодо діяльності комісії регіонального рівня з питань зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних та відповідності відображення у них операцій визначеним.

Як зазначив Валерій Політило, з метою здійснення належної роботи з надання пропозицій стосовно класифікації ризиків щодо невиконання податкового законодавства платниками податків відповідно до їх фінансово-господарської діяльності, управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС в Одеській області в межах своєї компетенції надаються консультації та роз'яснення суб’єктам господарювання щодо дотримання норм та положень податкового законодавства в частині подання повідомлень про подання пояснень та копій документів щодо податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрацію яких зупинено; таблиці даних платника податку на додану вартість, а також питань зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних тощо.

 «В умовах сьогодення, підтримка підприємництва залишається одним із ключових аспектів в роботі податкової служби Одеської області», - наголосив Валерій Політило.

Учасники обговорили подальші спільні дії щодо шляхів розв’язання проблемних питань суб’єктів господарювання при здійснені діяльності, що сприятимуть збереженню та розвитку підприємницького потенціалу в Одеському регіоні.