Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дієва співпраця податкової Одещини з Роздільнянською міською радою

, опубліковано 22 лютого 2024 о 13:50

Фахівці управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС в Одеській області провели зустріч з представниками Роздільнянської міської ради щодо питань погашення податкового боргу платниками податків та збільшення надходжень до бюджету громади.

Податківці проінформували присутніх, що відповідно до статті 59 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (із змінами), у разі, коли у платника податків виник податковий борг, контролюючий орган надсилає (вручає) йому податкову вимогу. Тому, саме з податкової вимоги платник податків має можливість дізнатися про факт виникнення грошового зобов’язання та права податкової застави, розмір податкового боргу, та можливі наслідки його непогашення в установлений строк.

Головне управління ДПС в Одеській області звертає увагу платників податків, якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує 180 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на теперішній час – 3 060 грн), податкова вимога не надсилається (не вручається). Тому, якщо платник податків має суму боргу, яка не перевищує 3 060 грн, такий платник податків не буде поінформований про свій податковий борг. Несплата наявних боргів та створення нових може призвести до збільшення загальної суми заборгованості понад 3 060 грн, що вже передбачатиме застосування заходів примусового стягнення.