Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підвищення рівня заробітних плат та легалізація зайнятості населення в громадах: на порядку денному засідання Колегії Одеської ОДА

, опубліковано 22 лютого 2022 о 16:35

Сьогодні, 22 лютого 2022 року, під головуванням голови Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького, відбулося засідання Колегії Одеської ОДА, в якому також взяв участь виконувач обов’язків начальника Головного управління ДПС в Одеській області Володимир Цюпка.

Учасники засідання - члени Колегії, голови районних державних адміністрацій та територіальних громад області, керівники структурних підрозділів Одеської обласної державної адміністрації, розглянули питання стану та перспектив подальшого розвитку агропромислового комплексу області, а також заходи з погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах області, стан підвищення рівня заробітної плати та легалізації зайнятості населення у територіальних громадах області.

У 2022 році Головним управлінням ДПС в Одеській області спільно з  територіальними громадами регіону триває робота в напрямі дотримання роботодавцями законодавства при виплаті заробітної плати та недопущення виплати заробітної плати в «конвертах».

Так, з початку поточного року на спільних комісіях з місцевими органами влади заслухано керівників 108 підприємств, 79 з яких підвищили рівень заробітної плати, а до бюджету додатково надійшло 3,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб та майже 4 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

В цілому ж, у січні 2022 року до місцевих бюджетів платники Одеської області сплатили майже 1,6 млрд грн податків і зборів, що перевищує минулорічний показник січня 2021 року на 326,5 млн грн, або на 26,3 відсотки. Найбільшу питому вагу в надходженнях до місцевих бюджетів (близько 50 відсотків) займає саме податок на доходи фізичних осіб – 862,4 млн грн, що на 26,4 відс більше фактичних надходжень січня 2021 року.

Інформаційно:

В січні 2022 року до Головного управління ДПС в Одеській області 4814 суб’єктів господарювання надали 8280 повідомлень про прийняття на роботу  13935 працівників.